Chef munné  >  Tips  >  Si és dijous, toca paella. Per què?
Si és dijous, toca paella. Per què?

Si és dijous, toca paella. Per què?


Setembre 2020

La paella és un clàssic de la nostra gastronomia i ens atrevim a dir que també és el nostre plat més internacional. Hi ha diversitat d’opinions pel què fa els ingredients que ha d’incloure. Hi ha els més clàssics que no entenen per paella qualsevol cosa que no sigui arròs amb sofregit i marisc. Hi ha qui la prefereix de carn o de verdures i també hi ha els més atrevits que inclouen a la paella cloïsses, carxofes o ceps. Hi ha arrossos per a tots els gustos, però hi ha una cosa que no té discussió: la paella és dels dijous.

Es tracta d’una tradició instaurada des de fa dècades i les teories sobre el per què són molt diverses:

La més popular apunta a que, tradicionalment, els dijous era el dia de festa del personal de servei de les cases riques. Una teoria afirma que la nit de dimecres, les criades preparaven el sofregit i ho deixaven tot a punt perquè la senyora de la casa tirés l’arròs i en 20 minuts tinguessin el dinar a punt. L’altra diu que les famílies aprofitaven per sortir a dinar fora ja que no tenien servei i els restaurants feien un bon plat per acontentar els seus clients.

En una altra direcció, expliquen les males llengües, que els restaurants aprofiten per treure’s de sobre el peix, la carn i la verdura els dijous fent una paella, ja que el dia de compra és el divendres. Fent un arròs podien aprofitar fins a l’últim ingredient i lògicament, canviaven el tipus de paella segons el que els quedava cada setmana. De carn, de verdures, de marisc... totes les opcions eren bones per tal d’acabar amb les sobres de la setmana.

És difícil saber del cert la resposta a la pregunta, Per què els dijous es menja paella?. Totes les teories poden tenir el seu sentit i és molt complicat dir si són veritat o mentida. El què si que podem afirmar és que amb Chef Munné cada dia pot ser dijous, ja que pots tenir al congelador les nostres paelles durant mesos sense que perdin el seu sabor ni les seves propietats. Les podràs treure el dia que vulguis i en pocs minuts de foc les tindràs a punt per menjar. Fàcil, ràpid i delicioses!

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

Aquestes galetes es requereixen per al correcte funcionament de la pàgina web.

PHPSESSID, _icl_current_language, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], wordpress_test_cookie

Advertising

Analítica

Aquestes galetes ens permeten millorar l'experiència del web analitzant com la fan servir els nostres usuaris.

_gid, _ga, _gat

Other