Chef munné  >  Tips  >  Estovalles … si o no?
Estovalles ... si o no?

Estovalles ... si o no?


Juliol 2020

La funció principal de posar unes estovalles a la taula és la de decorar. Tant en ocasions especials per sorprendre els teus convidats amb una taula ben parada, o fins i tot per a tu i la teva família quan estigueu sols a casa, unes estovalles donen aquest toc de color a la teva taula. Només cal tirar-les per sobre d'una taula perquè aquesta es transformi completament. Però ... Serveix per a alguna cosa més? La resposta és sí, a part de decorar també serveixen per protegir la seva superfície durant el dinar, tant de taques com de rascades.

El millor de les estovalles és que són una forma ràpida i fàcil de canviar completament l'aspecte de la taula, i també del teu menjador. Un amb motius estiuencs, un altre amb un toc romàntic o un altre amb arbrets de Nadal donaran un toc totalment diferent a la teva taula i ajudaran a crear l'ambient que busquis per a cada ocasió. N'hi ha per a tots els gustos: de roba, tipus hule, estovalles individuals o fins i tot els de protecció que es posen per sota dels bons quan tenim molta gent a dinar.

Tendència actual

Fa uns anys la moda d'estovalles va quedar obsoleta. Les tendències en decoració apuntaven cap a taules naturals, amb la fusta vista i sense molta més decoració a sobre que els plats, gots i tovallons. Tot i així, aquesta tendència ha anat perdent importància i l'ús de les estovalles ha tornat per quedar-se. Tant a casa com en els millors restaurants, una taula amb estovalles és sinònim de qualitat i elegància.